Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتماد، رسم بر این بود که حوالی چهاردهم تیرماه یاد و خاطراتش زنده می‌شد. چند روز منتهی به نیمه تیر هر سال همرزمانش از خاطرات‌شان با او می‌گفتند یا همرزمان سابقی که امروز مقام و منصبی دارند، چگونگی ربوده شدن و تلاش‌هایی را که برای یافتنش کرده‌اند، روایت می‌کردند. درنهایت احتمالا غروب چهاردهم تیر همه ‌چیز با یک بیانیه تکراری از سوی وزارت خارجه تمام می‌شد؛ بیانیه‌ای که تنها نشانه اهمیت دادن به سفر بی‌بازگشت ۳۸ سال پیش حاج احمد متوسلیان بود و البته گه‌گداری در سالروز آزادی خرمشهر یا آغاز جنگ تحمیلی و روزهای درگیری در مرزهای غربی نیز نام و یادش زنده می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ‌بار اما همچنان معمای شهادت و حیات احمد متوسلیان تا چند روز پس از سالگرد مفقود شدن او و ۳ همراهش ادامه دارد. روز گذشته ناگفته‌هایی از حمید داودآبادی منتشر شد که شاید بالاخره پس از ۳ دهه راز این بزرگترین مفقودالاثر تاریخ پس از انقلاب را فاش کند.

حمید داودآبادی که مهرماه امسال، ۵۵ ساله می‌شود تمام زندگی‌ حرفه‌ای و کاری‌اش با جنگ عجین است. او که خود رزمنده بوده و جانباز، عکاس، خبرنگار و نویسنده حوزه دفاع مقدس است و سردبیری مجله حوزه دفاع مقدس «فکه» و مجله تخصصی اسناد «پانزده خرداد» را برعهده دارد و صفحه‌ای تحت‌ عنوان «از معراج برگشتگان» در نشریه «فرهنگ آفرینش» داشته که بعدها به کتاب تبدیل شد. او یکی از معدود نویسندگانی است که در مورد حاج احمد متوسلیان تحقیقات میدانی انجام داده و ۲ کتاب «سی و هفت سال» و «راز احمد» را منتشر کرده ‌است. روز گذشته گفت‌وگوی این نویسنده با خبرگزاری اصولگرای «مهر» منتشر شد که بخش‌هایی از نتایج تحقیقاتش را در آن روایت کرده ‌بود که در کتاب «راز احمد» سانسور شده و اجازه چاپ نیافت. بخش‌هایی که نشان می‌دهد حاج‌احمد متوسلیان همان زمان - یعنی حدود ۳۸ سال پیش - به شهادت رسیده و حتی پیکرش نیز به تهران بازگردانده شده ‌است.

ته داستان را می‌دانند

او مدعی شده که این ۴ ربوده شده، به شهادت رسیده‌اند و آنها که در این سال‌ها مسوول پیگیری پرونده ‌احمد بوده‌اند، «ته داستان را می‌دانند» و خودش هم از سال‌های ۸۱-۸۰ به این نتیجه رسیده که متوسلیان شهید شده ‌است. داودآبادی روایت کرده که هیچ گزارشی به خانواده «حاج‌احمد» داده نشده‌ و پرونده از ابتدا در دست خانواده موسوی - کاردار سفارت ایران در لبنان - بوده که هیچ گزارشی به خانواده حاج‌احمد و کاظم اخوان نداده ‌است. این نویسنده از قول معاون پارلمانی محمود احمدی‌نژاد نقل کرده که سیدحسین موسوی، برادر سیدمحسن موسوی تمام این سال‌ها پیگیر پرونده بوده اما «تا امروز یک برگ کاغذ به هیچ احدی ارایه نکرده ‌است.»

فارغ از این داودآبادی روایت کرده در لبنان با مرحوم غضنفر رکن‌آبادی - سفیر پیشین ایران در لبنان - دیدار کرده و از او در مورد این پرونده سوال کرده و او هم تاکید کرده «ما هیچ‌ چیز از آنها در دست نداریم.» همچنین این نویسنده و پژوهشگر جنگ در مورد ادعای پیگیری‌ها از طریق اینترپل و پلیس بین‌الملل نیز مدعی شده که در یک جلسه نیمه‌خصوصی آقای رائد موسوی - فرزند دیپلمات ربوده شده - به او گفته که «تا امروز یک برگ سند درباره این ۴ نفر، نه در دستگاه قضایی ما، نه لبنان و نه حتی در پلیس بین‌الملل نیست. در همان جلسه آقای رائد موسوی گفت که اگر ما یک درصد هم احتمال زنده بودن این ۴ نفر را بدهیم، باید پیگیری کنیم. اینکه می‌گوید حتی یک درصد یعنی چه؟ یعنی تمام است داستان.» همچنین بنا به ادعای داودآبادی در ۱۵ سال اول پیگیری این پرونده دست‌کم «۲۱ میلیارد تومان در دهه ۶۰» هزینه شده که منتج به هیچ نتیجه‌ای نبوده ‌است. او معتقد است «آنهایی که مسوولیت پیگیری پرونده حاج‌احمد و همراهانش را به عهده داشتند، ته داستان را می‌دانند.»

دیگر ادله‌ای که او برای شهادت متوسلیان و همراهانش از آن سخن گفته، اظهارات همسر سیدمحسن موسوی در یک برنامه تلویزیونی است که در پاسخ به این پرسش که «درنهایت این افراد زنده هستند یا نه؟» گفته «قطعا زنده هستند، مگر قرآن نگفته است و لاتحسبن الذین قتلوا فی‌سبیل‌الله امواتا.» داوودآبادی ادامه می‌دهد: «این سخن یعنی چه؟ اگر زنده هستند، چرا این آیه قرآن را به کار می‌بردید.» علاوه بر این داودآبادی گفته که سال ۷۸ یک نفر به او خبر داده که پیکر حاج‌احمد در معراج شهدا نیست. آن زمان خبردار شده که سفارت ایران در بیروت می‌خواهد بیانیه‌ای در رابطه با این ۴ نفر صادر و اعلام کند که شهید شده‌اند و تعدادی استخوان را هم به عنوان پیکر تشییع کنند که در ادامه به خانواده موسوی توصیه می‌کند که نامه‌ای ارسال و مطرح کنند که اگر خبری منتشر شود، باید جزییات دقیق شهادت و محل دفن را اعلام کنند که درنهایت این موضوع در وزارت خارجه پیگیر نشد و ماجرا تا امروز منتفی شد.

در تهرانند!

او از شهادت این ۴ نفر مطمئن است و تنها بین دو گزاره شک دارد؛ اینکه پیکرها تا امروز نگه داشته شده یا بازگردانده شده‌اند. با این حال شک او را قاسم سلیمانی در اسفندماه ۹۷ به یقین تبدیل کرده‌ و گفته که نه پیکر حاج ‌احمد، بلکه پیکر هر ۴ نفرشان تهران است و قطعا هر ۴ نفر همان شب به شهادت رسیده‌اند. او برای ادعایش به منابع خارجی نیز ارجاع داده و گفته که اسعد شفتری - کسی که در کشتن (حاج ‌احمد و یارانش) نقش داشته - کریم بقرادونی و ۴ نفر دیگر از فالانژها یک حرف مشترک دارند و آن، این است که «ماشین را به همراه یکی از جنازه‌ها بردیم، جلوی دفتر حزب بعث عراق در طرابلس لبنان گذاشتیم. بعدا اطلاعات کشور سوریه ماشین را پیدا کرد و برد.» البته داودآبادی معتقد است که خانواده حاج‌احمد هم باور دارند که او شهید شده چرا که یک بار به خانه پدری حاج‌احمد رفته و خواهرش حمیده برای نخستین ‌بار توضیح داده که «چند روز پس از اینکه حاج همت از لبنان به ایران برگشته بود، به مغازه شیرینی‌فروشی پدرم رفته بود. پدرم به خانه آمد و گفت حاج‌ همت آمد و گفت احمد در لبنان شهید شده ‌است. این پرونده برای پدر ما بسته شده است.»

او همه تکه‌های پازل شهادت احمد متوسلیان را کنار هم می‌چیند که بخشی از آن به اظهارات محسن رضایی بازمی‌گردد. سال ۹۵ محسن رضایی در دیدار با مادر حاج ‌احمد گفت که به‌ زودی خبرهای خوشی به شما می‌دهم ولی در قرآنی که به مادر حاج احمد هدیه داد، نوشت: «تقدیم به مادر شهید حاج ‌احمد متوسلیان. ... سال ۹۷ هم گفت که اینها همان روز اول شهید شده‌اند.»

پایان داستان حاج ‌احمد

او اولین کسی نیست که بر شهادت حاج ‌احمد متوسلیان اصرار دارد. همان چند روز منتهی به سالگرد ربوده شدن این ۴ نفر، حسین دهباشی، روزنامه‌نگار و تاریخ‌پژوه نیز تاکید کرد که او و داودآبادی محل دقیق شهادت و پیکر او در براره را می‌دانستند اما هر بار قصد اشاره‌ای به آن داشتند، «اختری سفیر پیشین ایران در سوریه و دیگران» نگذاشتند. حسین دلیریان، خبرنگار اصولگرای حوزه امنیتی و دفاعی نیز همان روزها شهادت متوسلیان و همراهانش و همچنین محل دفن آنها را قطعی دانست. با این حال برادر متوسلیان این ادعاها را رد کرد و گفت ۱۵ سال پیش از استخوان دست پدرش برای آزمایش ‌«دی‌ان‌ای» نمونه‌برداری کردند اما به نتیجه نرسیدند. وزارت خارجه نیز همچون هر سال بیانیه‌ای داد که خبر از «هیچ» بود. بیانیه‌ای که در واکنش به این اخبار آنقدر شتاب‌زده منتشر شد که در متن کپی‌ شده سال گذشته، فراموش کردند سی و ‌هفتمین سالگرد را به سی ‌و هشتمین سالگرد ربوده شدن تغییر دهند. پایان داستان حاج ‌احمد و ۳ همراهش با همه تاییدها و تکذیب‌ها اما همچنان باز است؛ اگر چه شاید بهتر این بود که با این همه ادله و ادعا بالاخره نقطه پایانی بر چشم انتظاری ۳۸ ساله برای این شهدای زنده گذاشته ‌شود.

کد خبر 528979 برچسب‌ها دفاع - سپاه پاسداران محسن رضایی احمد متوسلیان قاسم سلیمانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دفاع سپاه پاسداران محسن رضایی احمد متوسلیان قاسم سلیمانی احمد متوسلیان محسن رضایی بیانیه ای شهید شده حاج احمد تا امروز چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت جدید علیرضا دبیر از داستان خبرساز حسن یزدانی

علیرضا دبیر در مورد حسن یزدانی و تصمیمی که فدراسیون کشتی برای اعزام او به مسابقات مجارستان بدون انجام رقابت با کامران قاسم پور گرفت، توضیح داد و تاکید کرد که طبق چرخه، تصمیم اتخاذ شده در مورد حسن یزدانی حق او بود ضمن اینکه برای‌مان طلای المپیک مهم است نه کشتی گیری که اعزام می‌شود.

حسن یزدانی یکی از چهار کشتی گیر ویژه ایران است

وی با تاکید بر اینکه حسن یزدانی یکی از اسطوره‌های کشتی ایران است، گفت: اول این را بگویم که همه قهرمانان ما عزیز هستند، اما چهار نفرشان ویژه‌تر هستند، مرحوم پهلوان تختی، عبدالله موحد، حمید سوریان و حسن یزدانی. در واقع حسن یزدانی یکی از چهار کشتی گیر ویژه ایران است.

تصمیمی که در مورد یزدانی گرفتیم، حقش بود

دبیر ادامه داد: دیگر اینکه طبق چرخه انتخابی تیم ملی، واقعا حق حسن یزدانی بود. با خود حسن یزدانی صحبت داشتیم و به این نتیجه رسیدیم برای اینکه هم خودِ حسن و هم ما متوجه بشویم که او از نظر بدنی کجای کار است، در مسابقات مجارستان شرکت کند. باید متوجه می‌شدیم که بدن حسن یزدانی به چه حد از آمادگی رسیده است، ۲۰ درصد، ۵۰ درصد یا ۷۰ درصد، باید در این زمینه به قطعیت برسیم.

یزدانی در مجارستان نتیجه بگیرد، طلای المپیک می‌گیرد

رییس فدراسیون کشتی با بیان اینکه حسن یزدانی حدود ۱۰ - ۹ ماه روی تشک کشتی نبوده و تمرین کشتی نداشته است، تصریح کرد: باید متوجه می‌شدیم که بدن حسن یزدانی بعد از این مدت در چه حدی است. مسابقات مجارستان به او کمک می‌کند. اگر بدن حسن یزدانی در این رقابت‌ها جواب دهد اطمینان داشته باشید که یکی از شانس‌های طلای المپیک است.

دنبال این نبودیم که حسن و کامران را رو در روی هم قرار دهیم

با این اوصاف و تصمیمی که برای اعزام حسن یزدانی به مسابقات مجارستان گرفته شده است، تکلیف کامران قاسم پور چه می‌شود؟»، دبیر در پاسخ به این پرسش گفت: واقعا دنبال این نبودیم که این دو نفر را رو در روی هم قرار دهیم. کامران کشتی گیر وزن ۹۲ کیلوگرم ما است که الان وزنش ۹۰ کیلو شده است. دو روز پیش بعد از تمرین وزنش ۸۹ کیلوگرم بود. بالاخره باید پلن B داشته باشیم. آمدیم و یک درصد کتف حسن جواب نداد، تکلیف چه می‌شود. اگر آن‌ها را رودر روی هم قرار می‌دادیم که نه حسن آمادگی خوبی داشت و نه کامران قاسم پور.

برای‌مان طلای المپیک مهم است نه کشتی گیر اعزامی

وی در این زمینه ادامه داد: واقعا در این شرایط آن‌ها چه کشتی باید با هم می‌گرفتند، برای‌مان مهم نیست که چه کسی به المپیک برود، مهم این است که برای مان طلا بگیرد. به نظر من تصمیمی که در مورد حسن یزدانی و اعزامش به مسابقات مجارستان گرفته شد، یکی از بهترین تصمیم‌ها بود. اینگونه نه حسن را از دست می‌دهیم و نه کامران را.

کامران قاسم پور را خراب نکرده ایم

رییس فدارسیون کشتی همچنین خاطرنشان کرد: نه حسن یزدانی و نه کامران قاسم پور، هیچ یک در شرایط مسابقه برای رقابت با هم نبودند. باید ۲۰ روز دیگر بروند مجارستان، اما امروز در شرایطی که با هم مسابقه دهند، نبودند. باید جفت‌شان را آماده کنیم. اگر طبق چرخه حسن رسید که حق او است، اما خدای نکرده حسن نرسید، کامران را نه خراب کرده ایم و نه از دست داده ایم.

تصمیم اتخاذ شده در مورد یزدانی ربطی به تیلور نداشت

«تصمیمی که فدراسیون کشتی اتخاذ کرد بعد از شکست دیوید تیلور برابر آرون بروکس وحذف او از المپیک بود. حذف تیلور چقدر در تصمیم اتخاذ شده تاثیر داشت؟»، دبیر در پاسخ به این پرسش گفت: اینکه بگویند به خاطر حذف شدن تیلور که رقیب همیشگی حسن یزدانی بود، این تصمیم را گرفتیم، درست نیست. حسن یزدانی طلای المپیک را دارد. ضمن اینکه طبق چرخه حق حسن یزدانی بود که به مسابقات برود. اگر وفایی پور در مسابقات قهرمانی آسیا اول می‌شد، حسن باید با او در رقابت انتخابی شرکت می‌کرد. اگر وفایی پور طلا نمی‌گرفت، حسن انتخاب می‌شد و حال این اتفاق افتاده است. باز هم می‌گویم بعد از صحبت با کادر فنی و برای اینکه متوجه شویم حسن یزدانی کجای کار است، این تصمیم گرفته شد. اصلا ربطی به تیلور نداشت.

واکنش به حذف تیلور و تاثیرش روی عملکرد حسن یزدانی

وی همچنین در واکنش به اینکه «حذف تیلور چقدر روی کشتی ایران و عملکرد حسن یزدانی تاثیر می‌گذارد؟»، گفت: اول اجازه دهید ببینیم تکلیف حسن یزدانی چه می‌شود، اما به هر حال وقتی ورزشکاری حریف مستقیمش می‌بازد، اگر بگوید خوشحال نیست واقعیت را نگفته است. در واقع خوشحال می‌شود. من خودم هم حریف اینچنینی داشتم که باخت و خوشحال شدم. بعضی وقت‌ها بدنت به بدن یک حریف نمی‌خورد. این اصطلاح ورزشی است. اما گاهی او به ورزشکاری می‌بازد که تو همان ورزشکار برنده را به راحتی می‌توانی شکست دهید.

باید روی «آرون بروکس» حساب کرد

رییس فدراسیون کشتی در عین حال به «آرون بروکس» پدیده ۲۳ ساله که موفق به شکست دیوید تیلور شد، اشاره کرد و ادامه داد: اینکه فکر کنیم کسی که دیوید را برده است، حریف خوبی نیست، اشتباه است. وقتی یک نفر، قهرمان المپیک را شکست می‌دهد یعنی باید روی او حساب کرد.

حسن و کامران هر دو سرمایه هستند

دبیر در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه حسن یزدانی و کامران قاسم پور هر دو عزیز و سرمایه ما هستند، خاطرنشان کرد: آن‌ها هر دو قهرمان دنیا و با احترام هستند. زمانی نبود که آن‌ها را رو در روی هم قرار دهیم. شاید یه جا‌هایی می‌شد آن‌ها را رو در روی هم قرار داد، اما وقتی شرایط جفت شان را سنجیدیم به این نتیجه رسیدیم که زمان مناسبی نیست. به همین دلیل پلن A و B کردیم.

خواستم حرمت امامزداده را خودم حفظ کنم

رییس فدراسیون کشتی در پایان گفت: می‌گویند حرمت امامزاده به متولی آن است. الان متولی این کار من هستم. گفتم همه قهرمانان عزیز هستند و چهار نفر عزیزتر هستند که حسن یکی از آن‌ها است. این ربطی به انتخاب شدنش و کشتی نداشت. حسن یزدانی طبق چرخه حقش بود، اما کامران هم یکی از استثنا‌های دنیا و با اخلاق‌ها است که حالا حالا‌ها با هر دوی آن‌ها کار داریم.

دیگر خبرها

  • دیدار محسن رضایی با آیت‌الله اعرافی
  • عکس قدیمی از آیت الله هاشمی و محسن رضایی درحال خوردن آش افطاری
  • ببینید | روایت سردار سلیمانی از علت ردصلاحیت شدن خود در گزینش سپاه
  • محسن رضایی زیر ذره‌بین؛ از دوستی قدیمی با قالیباف تا تغییر استراتژی!
  • روایت علیرضا دبیر از تصمیم فدراسیون کشتی درباره حسن یزدانی
  • استراتژی جدید برادر محسن؟ / رای اصولگرایی به رضایی برای زدن قالیباف
  • روایت جدید علیرضا دبیر از داستان خبرساز حسن یزدانی
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • محسن رضایی در جلسه شورای مرکزی شورای وحدت